15.4.11

Jaki listovi?

Pretraga po ključnoj reči "jaki listovi"neke od vas je dovela na ovaj blog;
Pokušala sam za vas, a i za mene da pronađem rešenje i odgovore; Koliko su jaki ti listovi? Možda preterujete...Možda je bolje da su jaki nego da su tanki! Ali hajde da vidimo:



Pa ne izgleda tako loše...Samo, drapirana haljina?! Ne baš....


Na jake listove ovo nipošto ne obuvati!




Evo kako noga izgleda u ravnom, a kako na štiklama, sa kaišićima i u salonkama, razlika je očigledna, zar ne! Naravno, ne možemo stalno biti na štiklama, u tom slučaju, možemo obući šire pantalone i niske cipele, npr. baletankice. Suština je da ništa popreko ne preseca nogu, kao npr. tanki kaišići,


kaiš oko članka, itd. Isto tako ako je čarapa tamna onda i cipela treba da bude tamna, da se sve stopi jer to doprinosi vizuelnom utisku "produžavanja". Kaišići, još ako su tamni, "preseku" nogu horizontalno i doprinose vizuelnom utisku "skraćivanja"; Ako ih nosite na bosu nogu, onda je bolje obući nešto svetlije, iz istog razloga - da se "stopi" sa bojom kože - noga će izgledati "duže"




Garderoba+cipele



Ako nosimo kapri dužinu, najbolje je malo se "popeti" na štiklu da se cela figura izduži, jer u protivnom će nas vizuelno "skratiti":


Ova dužina, očigledno nije dobra ni za one sa tankim listovima. Ako već nosite kapri, onda je bolje odluiti se za malo dužu varijantu, kao na prethodnoj slici. Kapri nije baš neko rešenje, ali ja ih baš volim. Nosim duže, sa sandalama na štiklu, a na plažu sa japankama.

Suknje
Najbolje su one A kroja čija je dužina na kolenima; Ako baš ne volite, onda se odlučite za pantalone koje su itekako elegantne i mogu da se nose i na štiklu i na ravnom.




Ako nosite pantalone, obavezno naglasite struk, ne nosite ništa dugačko preko njih jer ćete izgledati "skraćeno":

No comments:

Post a Comment